Πόρτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι βρίσκεται στο ομώνυμο μαγικό όσο και φυσικό λιμάνι στο Βόρειο Ανατολικό άκρο της Πελοποννήσου απέναντι από τα κοσμοπολίτικα νησιά Ύδρα και Σπέτσες που το κάνουν το πιο τουριστικό σημείο της περιοχής της ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ που το καλοκαίρι γεμίζει με κάθε λογής ιδιωτικά σκάφη.

Το μικρό αυτό ψαροχώρι έφθασε τη δεκαετία του 1960 να γίνει γνωστό σαν τη Ριβιέρα της Ελλάδας.

Το Πόρτο Χέλι λοιπόν πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή σας για διακοπές – κολύμπι – διασκέδαση ή ξεκούραση.

Είναι διεθνώς γνωστό ότι στις ατέλειωτες δαντελωτές και μαγικές παράλιες του, τα πεύκα είναι δίπλα στο κύμα για να προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους και να απολαύσετε τα καταγάλανα και διαφανή νερά τους που είναι βραβευμένα με 3 σημαίες και το χρυσό αστέρα από την Ε.Ε.

350 ημέρες το χρόνο ηλιοφάνειας με ζεστό χειμώνα (σπάνιες βροχοπτώσεις) και πολύ μεγάλη καλοκαιρινή περίοδο χωρίς υγρασία, που διαρκεί από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο.

ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Αναφέρεται σαν Αλιείς και σώζονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης τόσο στην ξηρά με την ακρόπολη, το ελαιοτριβείο κ.α. όσο και μέσα στη θάλασσα με τα τείχη του λιμανιού και το ναό του Απόλλωνα.

 

ΦΑΓΗΤΟ

 

Υπάρχουν παρά πολλά ταβερνάκια – ουζερί – ψαροταβέρνες – πιτσαρίες – σουβλάκια κλπ μέσα και έξω από την πόλη με άφθονο φρέσκο ψάρι και κρέατα της περιοχής.

 

ΑΝΑΨΥΧΗ

 

Έντονη νυχτερινή ζωή με πολλές καφετέριες – internet café – μπαράκια δίπλα στη θάλασσα καθώς επίσης 2 καλοκαιρινά σινεμά – μπουζούκια κλπ.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Θα βρείτε όλων των ειδών καταστήματα ρούχων – δώρων – χρυσοχοεία – ενοικιάσεως ποδηλατών – μοτοποδηλάτων – αυτοκινήτων – συνεργεία καθώς και τράπεζες – ταχυδρομείο – λιμεναρχείο κλπ.

ΥΓΕΙΑ

Υπάρχουν 2 φαρμακεία, πολλοί γιατροί διάφορων ειδικοτήτων και σε απόσταση 7 χλμ. κέντρο υγείας στο Κρανίδι.

studiosKALITHEA

Οδός Αδριανού, Βίγκλια - Πορτοχέλι 21061
info@portohelistudios.gr
Τ. 27540 22157 Κ. 6977 921919